Volledig scherm
Enkele dames van gymclub Heikant tijdens de les in de Verhulstlaann © Kim van den Boom

Damesgymclub in Tilburg-Noord kan door. ‘Tijd voor een feestje’

TILBURG - Damesgymclub Heikant kan volgend seizoen door in de vertrouwde zaal aan de Verhulstlaan in Tilburg-Noord. ,,Op naar de honderd? Haha, da's we heel optimistisch, maar we zijn erg blij", zegt secretaris Marjo Somers. 

In het jaar dat de club 50 jaar bestaat moest die onlangs het vertrouwde adres om de hoek verlaten. De dames waren financieel niet in staat de zaal voor het hele jaar te huren. De gemeente bleek die vorige maand te hebben toegezegd aan een andere organisatie. Bij wijze van noodoplossing gymen de dames nu in een zaal aan de Donizettistraat, helemaal aan de andere kant van Tilburg-Noord. Hans Smolders stelde dat aan de orde in raadsvragen. 

Mevrouw Somers kreeg deze week de bevestiging dat de club in september weer in de ‘eigen’ zaal terecht kan. ,,We staan er nu gelukkig ook wat beter voor met enkele nieuwe leden. Bovendien wil onze trainster Kim van den Boom ons ook volgend jaar weer begeleiden. Daarom kunnen we de zaal nu wél voor het hele jaar reserveren. We zijn er erg blij mee, we gaan in juni nu ons jubileum vieren met een feestje.” 

Even geen ruimte

De woordvoerster van wethouder Rolph Dols bevestigt de afspraak. ,,Goed dat we eruit gekomen zijn, want wij vonden het ook heel vervelend dat we de club daar even geen ruimte kunnen bieden.”