Volledig scherm
PREMIUM
De makers van doolhof Doloris, met centraal (met lepel in de mond) Tim Henrik Schneider. © Beeld Werkt

Doloris in Tilburg: Tim blijft zijn leven lang doolhoven bouwen

VIDEOTILBURG - Tim Henrik Schneider werkte maandenlang met zijn Berlijns kunstenaarscollectief Karmanioa aan de surrealistische doolhof Doloris. ,,Tilburg is een creatieve stad, met erg veel potentie.” 

Hij is spin in het web bij de constructie van doolhof Doloris. Alle vragen komen bij hem, hij hakt de knopen door. Tim Henrik Schneider (39) uit Berlijn heeft ervaring met de bouw van labyrinten. Met zijn vrienden van collectief Karmanoia ontwikkelde hij Peristal Singum in Berlijn. Die artistieke, desoriënterende doolhof ging aan het succes ten onder. Het was te druk. De ervaring uit Berlijn neemt Tim Henrik mee naar Tilburg. Doloris, de doolhof in het voormalige postkantoor is af, maar hij is nog lang niet uitgebouwd.

  1. Het grote geld van de drugsindustrie lokt jongeren over de verboden drempel
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Het grote geld van de drugsindu­strie lokt jongeren over de verboden drempel

    COLUMN PLAATS DELICT - Op de dag dat tienduizenden middelbare scholieren opgelucht hun laatste examenopdrachten inleverden, arresteerde de Brabantse politie deze week in Waalwijk een 21-jarige jongeman. Hij zou betrokken zijn bij het kolossale ‘distributiecentrum voor drugs’ dat de politie woensdagmorgen ontdekte in Nieuwendijk, in het ooit zo godvrezende Land van Heusden en Altena.