Volledig scherm
PREMIUM
Dongense brouwerij Opener brengt exclusief voor Efteling Hotel het biertje Hotel de Bottle. © De Efteling

Dongens biertje Hotel de Bottle exclusief voor hotel De Efteling

DONGEN - Frank Wouters van de Dongense brouwerij Opener loopt met zijn hoofd in de wolken. Hij heeft een eigen bier ontwikkeld dat exclusief in het Hotel van de Efteling verkocht wordt. Hotel de Bottle heet de jongste brouwvrucht. ,,Wij zijn reuze trots, maar ook wat hoteldebotel.” 

Brouwerij de Opener is een kleine brouwerij aan het Veepad in Dongen. Frank Wouters bestiert hier de ketel van vijfhonderd liter, waarin hij sinds 2012 een tiental varianten op het huismerk Opener heeft gebrouwd. ,,We zoeken altijd een verhaal, bier als beleving en hebben zo ook de Efteling benaderd. Het is een fantastisch park en de naam van ons bier past bij de plannen voor het hotel dat de aankleding krijgt dat je in de wolken logeert. Ook ervaar je de verwondering bij elke bezoek aan de Efteling. Zo kwamen we op de naam”, lacht hij.  

  1. Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassadeurs van Redhead Days

    Lotte en Niels uit Udenhout zijn ambassa­deurs van Redhead Days

    TILBURG/UDENHOUT - Redhead Days heeft zo’n honderd roodharige ambassadeurs in de stad. Lotte (5) en Niels (4) Smits uit Udenhout horen tot dat selecte gezelschap. Lotte heeft licht rood haar, met soms een blonde lok, haar broertje Niels heeft feller rood haar. ,,Nee, ik word nooit gepest”, zegt Lotte. ,,Kinderen op school vinden mijn haren mooi, dat zeggen ze vaak.” Lotte heeft posters van Redhead Days op school op het prikbord gehangen en dat trok bekijks.