Overval Tilburg Paletplein
Volledig scherm
Overval Tilburg Paletplein © Persburo BMS / Jack Brekelmans

Doorbraak in Tilburgse friettentzaak: jongen (15) van bed gelicht

TILBURG - De politie heeft eindelijk een doorbraak geforceerd in de zoektocht naar de overvallers van Het Paletplein in Tilburg. De snackbar werd 24 maart jongstleden door twee personen overvallen. Een van hen is woensdagochtend opgepakt: het gaat om een 15-jarige Tilburger.

Bureau Brabant schonk begin juni aandacht aan de immer kwalijke zaak. Met de tips die de politie daaropvolgend ontving, is een jongen in de kraag gegrepen. Hij werd herkend door zijn stevige postuur. Verder onderzoek leverde voldoende verdenking van betrokkenheid op om hem woensdag van zijn bed te lichten. De andere dader is nog op vrije voeten. 

De twee (met bivakmutsen op) betraden de snackbar destijds bedreigde de bediende. Eén van hen drukte een mes op de borst van de eigenaar, terwijl de ander een klant onder schot hield. Lange tijd waren beide daders op vrije voeten. De politie ‘hoopt ook de tweede overvaller op korte termijn te arresteren'. 

  1. Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normaliseren’
    PREMIUM

    Voorzitter medische staf ETZ kreeg corona, maar blikt alweer vooruit: ‘We moeten de zorg nu langzaam weer normalise­ren’

    TILBURG - Vanuit zijn slaapkamer, geveld door corona, zag de voorzitter van de medische staf van het ETZ noodgedwongen hoe snel de wereld veranderde. Inmiddels is Edo Arnoldus terug aan het werk. Tijd om wat zaken op een rijtje te zetten. ,,We zitten nog middenin de coronacrisis. Toch dringt zich nu al de vraag op wanneer we de zorg weer wat kunnen gaan normaliseren.”