Het Draaiend Huis stond dit jaar twee keer stil. In februari door de sneeuwval, daarna bleek er een kabel te zijn gebroken. Half maart viel het huis wederom stil: dat gebeurt automatisch bij harde wind.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Draaiend Huis stond dit jaar twee keer stil. In februari door de sneeuwval, daarna bleek er een kabel te zijn gebroken. Half maart viel het huis wederom stil: dat gebeurt automatisch bij harde wind. © DHAPS

Draaiend Huis draait dertien jaar: dwars door politieke stormen, maar niet door weer en wind

TILBURG - Het is een rituele dans: het Draaiend Huis komt stil te staan en Hans Smolders (Lijst Smolders Tilburg) stelt er vragen over. In februari en maart dit jaar hield het kunstwerk op met draaien. ,,De zoveelste vette rekening bovenop het jaarlijkse forse bedrag aan onderhoud”, zei Smolders recent over de reparaties. Tijd om de kosten eens op een rij te zetten: 

  1. Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
    PREMIUM

    Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruiden­meng­sels

    TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8.