Volledig scherm
PREMIUM
Mensen banen een weg door een lange tunnel van bomen en ledlampen richting The Tunnel. © Zamire Willems

Draaimolen Festival betovert Bosrijk MOB-complex

TILBURG - Het bosrijke MOB-complex in Tilburg-Noord veranderde zaterdag in een mystieke, mysterieuze en kunstzinnige danswereld. Ruim 12.000 liefhebbers van de hedendaagse technoscene bezochten de zesde editie van het Draaimolen Festival en omarmden de nieuwe, ruimtelijke locatie.

,,Het lijkt op een ander festival, maar de sfeer is nog steeds hetzelfde”, zegt Angelina Nikolayeva, een van de drijvende krachten achter het Draaimolen Festival. ,,De nieuwe locatie biedt meer potentie en de ruimte is groter. De totale nieuwe opbouw zorgt ook weer voor nieuwe, creatieve ideeën.” 

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.