Volledig scherm
Bij een steekincident aan de Turfstraat in Zutphen is maandag een persoon gewond geraakt. De politie heeft drie verdachten aangehouden. © GinoPress B.V.

Drie mannen opgepakt voor neersteken Tilburger (18) die het opnam voor een lastiggevallen vrouw in Zutphen

De politie heeft drie inwoners van Zutphen aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij van afgelopen maandag 8 april. Daarbij werd een 18-jarige Tilburger neergestoken.

Een 18-jarige man en een 17-jarige jongen uit Zutphen werden afgelopen donderdag opgepakt. Vrijdag werd ook een 17-jarige jongen uit de stad aangehouden. De politie maakte dat nieuws aan het eind van de ochtend bekend.

Vuurwapen

De steekpartij ontstond nadat een groep van vijf jongens een vrouw lastig viel. Toen de 18-jarige vriend van de vrouw hier iets van zei ging het mis. De man uit Tilburg werd bedreigd met een vuurwapen en er volgde een vechtpartij. Hierbij werd hij neergestoken. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht. Daar is hij behandeld. 

De politie startte direct een onderzoek en kon vandaag dus melden dat er drie verdachten zijn aangehouden. Zij zitten op dit moment nog vast en worden verhoord.