Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

Drie verdachten langer vast in onderzoek naar witwassen en drugshandel

TILBURG - Een van oorsprong Tilburgse vrouw (37), een man uit Maasdijk (40) en een andere 42-jarige Nederlander blijven langer vastzitten in een onderzoek naar witwassen en drugshandel. 

In juni werd een groot drugslab aangetroffen in een loods van een varkensboerderij in Wuustwezel. De Belgische politie heeft daar op 12 juni een inval gedaan, waarbij zeven verdachten zijn aangehouden. Het betroffen mannen uit België, Nederland, Mexico en Colombia. 

Crystal meth

In de grote loods werd een professioneel opgezet lab aangetroffen voor het hele proces voor de productie van meth-amfetaminen en het omzetten naar crystal meth. Er werd vier kilo crystal meth verpakt aangetroffen.

In samenwerking met de Belgische politie ging het onderzoek verder, waarna op 1 oktober zes huiszoekingen zijn gedaan in Tilburg en Maasdijk. In het Belgische Poppel zijn twee huiszoekingen gedaan waar een kapitale villa in beslag is genomen. In de tuin daarvan is een beeld van een grote bronzen stier, dat symbool staat voor bloeiende handel, aangetroffen en in beslag genomen. 

Vuurwapens

Verder is er beslag gelegd op vier auto’s, drie vuurwapens, twee schilderijen, juwelen en waardepapieren. Ook is er apparatuur voor het vervaardigen van drugs ingenomen.

Een eerder aangehouden vierde persoon werd verdachte van vuurwapenbezit. Hij wordt in dit onderzoek niet vervolgd en is overgedragen aan het betrokken arrondissementsparket.