Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Drie verdachten van poging tot straatroof opgepakt in Tilburg

TILBURG - De politie heeft drie mannen aangehouden die verdacht worden van een poging tot straatroof op woensdagavond op de Reeshofdijk in Tilburg. Diezelfde nacht was de eerste al aangehouden. Vandaag zijn de andere twee opgepakt.

Woensdag rond 22.35 uur fietste een inwoner uit Tilburg over de Reeshofdijk. Hij zag drie mannen staan die hem gedeeltelijk de weg versperden. Hij stopte en een van de mannen kwam naar hem toelopen met vermoedelijk een mes in zijn hand. De aangever had het idee dat hij beroofd zou worden en fietste snel weg. Hij belde de politie.

Aanhouding

Meerdere politie-eenheden startten een zoekactie naar aanleiding van deze melding in de omgeving. Verschillende passanten hadden het drietal zien rennen en stuurden de politie de juiste kant op. Uiteindelijk lukte het de agenten om één verdachte aan te houden in de Dubbeldamstraat. De 17-jarige Tilburger werd naar het bureau gebracht. De recherche stelde een onderzoek in naar de andere twee verdachten. Het onderzoeksteam kon achter de identiteit van de andere twee verdachten komen. Vrijdagochtend zijn een 15-jarige en een 16-jarige Tilburger aangehouden in hun woning.

  1. Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk
    video

    Met loeiende sirenes op pad met de Brabantse brandweer: echte beelden geven inkijkje in heftig werk

    Een vrachtwagen die vastzit onder het beruchte viaduct in Waalwijk. Een auto die spontaan in brand vliegt op een drukke rotonde in Breda. Een persoon die uit het koude water wordt gered in Geertruidenberg. Deze beelden staan gebrand op het netvlies van de brandweerlieden die dagelijks met spoed uitrukken. Voor wie altijd al een keer heeft willen meegaan met ze, kan dat doen in deze eerste aflevering van de vlog van Brandweer Midden- en West-Brabant.