stockbd politie
Volledig scherm
stockbd politie © Eldridge Pentury

Dronken Tilburger schopt, scheldt en hoest op agenten na eenzijdige aanrijding

TILBURG - Een 28-jarige Tilburger heeft zich zaterdagnacht hevig verzet bij zijn aanhouding in Tilburg. De man werd aangehouden, nadat hij op een rotonde was gereden met zijn auto en te veel gedronken zou hebben.

Agenten regen rond 01.45 uur de melding om naar de Wandelboslaan te gaan, omdat de bestuurder van het betrokken voertuig weg zou zijn gelopen nadat hij met zijn auto op een rotonde was gereden en schade had veroorzaakt. De 28-jarige man werd staande gehouden door de politie, waarna hij in eerste instantie een verkeerde naam doorgaf.

Hoesten, schoppen en schelden

Uiteindelijk gaf de man zijn echte naam op, die ook overeen kwam met zijn legitimatiebewijs. Omdat de agenten dachten dat de man vermoedelijk onder invloed van alcohol of drugs was, moest hij een test doen. Daaruit bleek dat de man inderdaad te veel had gedronken.

Niet veel later kwam een tweede eenheid van de politie ter plaatse om de Tilburger mee te nemen naar het bureau. De man verzette zich echter bij het instappen van de politiewagen en hoestte expres in het gezicht van de agenten. Ook begon hij om zich heen te schoppen en te schelden. 

Uiteindelijk kwam een speciale transportbus ter plaatse om de verdachte aan te houden. De 28-jarige Tilburger zit vast voor verhoor.