Volledig scherm
HILVARENBEEK Vrijthof Organist Ad van Sleuwen © Beeld Werkt

Dubbel-cd met muziek Boyvin, gespeeld op Van Hirtum-orgel in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - Eind deze maand verschijnt een nieuwe dubbel-cd van organist Ad van Sleuwen. Hij speelde  het album in op het Van Hirtum-orgel uit 1840 in de Petruskerk van Hilvarenbeek. De dubbel-cd bevat  muziek van het Second Livre d’Orgue uit 1700 van componist Jacques Boyvin (1649 - 1706).  In 2017 bracht Van Sleuwen een al album uit met het Premier Livre d’Orgue uit 1690. 

De presentatie van de dubbel-cd is  op 28 september om 20.15 uur in de Petruskerk in Hilvarenbeek. Muzikale medewerking wordt verleend door Barokensemble Venti Musicali, de Schola Gregoriana en de Beekse Cantorij onder leiding van Jac Peeters. Die middag wordt muziek uitgevoerd van Boyvin, Boismortier, Naudot, Charpentier en Lalande. De presentatie is in handen van  Dr. Frans Jespers. De toegang is gratis. 

Hele oeuvre

Van Sleuwen heeft nu het hele orgeloeuvre van Boyvin op plaat gezet.  In  2015 is ad van Sleuwen benoemd tot honorair stadsorganist van Hilvarenbeek.  Tot september 2015 werkte hij als docent Orgel, Muziekgeschiedenis, Uitvoeringspraktijk en Theoretische vakken aan het Fontys Conservatorium in Tilburg. 

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”