Volledig scherm
PREMIUM
Het artikel met de 'vertaling’. © BD

Een op de tien inwoners Midden-Brabant heeft moeite met lezen: 'Durf te vragen: snap je de brief?'

TILBURG/WAALWIJK - Een medicijnenbijsluiter, recept of krantenartikel lezen? Een op de tien inwoners van 15 tot 65 jaar in de regio Midden-Brabant heeft er moeite mee.

Een jurycitaat uit een recent artikel van het Brabants Dagblad over de LocHal: 'Een plek die nu als de huiskamer van de stad fungeert en als locomotief in de stedelijke transformatie'. ,,Dit is een geweldige zin als je vindt dat taal pakkend en boeiend kan zijn", zegt Arjenne Zoutendijk, coördinator educatie op het ROC Tilburg. Maar niet te doen voor mensen die moeite hebben met lezen. En dat is naar schatting één op de tien inwoners van 15 tot 65 jaar in de regio.

  1. Opluchting bij podiumschuwe Arjen na vier  uitverkochte concerten, duizenden fans zielsgelukkig

    Opluchting bij podiumschu­we Arjen na vier uitverkoch­te concerten, duizenden fans zielsgeluk­kig

    Arjen Lucassen, het meesterbrein achter het wereldberoemde rockoperaproject Ayreon, kijkt met een positief gevoel terug op de vier zeer exclusieve concerten die hij afgelopen weekend in het Tilburgse poppodium 013 heeft gegeven. De Brabantse kluizenaar lokte 12.000 bezoekers uit ruim zestig landen naar Nederland, een unieke prestatie voor een Nederlandse muzikant. ,,Zelfs deze perfectionist is heel tevreden!”