De snelfietsroute F58 tussen Tilburg en Breda is aangelegd van NS Tilburg tot bij de Maczektunnel in Rijen. Hier komt de eerste van drie fietsbruggen. Over de helling van 5 procent is het nodige te doen.
Volledig scherm
PREMIUM
De snelfietsroute F58 tussen Tilburg en Breda is aangelegd van NS Tilburg tot bij de Maczektunnel in Rijen. Hier komt de eerste van drie fietsbruggen. Over de helling van 5 procent is het nodige te doen. © Pix4Profs / Johan Wouters

Eerste brug snelfietsroute Rijen in oktober klaar, maar is een helling van 5 procent niet te steil?

RIJEN - De eerste fietsbrug in Rijen van de snelfietsroute F58 tussen Breda en Tilburg is medio oktober klaar. Deze wordt aangelegd over de Maczektunnel. Met een helling van 5 procent. Voor de onderdoorgang bij station Rijen was dat te steil. ,,En toch klopt het", vertelt woordvoerder Jeroen Leemans.

  1. Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’
    PREMIUM

    Pas weken na je dood gevonden worden, het gebeurt regelmatig in Brabant: ‘Soms komen de vliegen je tegemoet’

    DEN BOSCH/EINDHOVEN – Mensen die in hun woning of de buitenlucht zijn gestorven maar pas dagen, weken of maanden later gevonden worden. In Brabant gebeurde dat afgelopen jaar 103 keer, blijkt nu de Brabantse GGD’s voor het eerst deze lijkvindingen in kaart hebben gebracht. Ook dit weekend werd er weer iemand pas na maanden gevonden. Je moet er als forensisch arts wel tegen kunnen. ,,Al na een week beginnen huid en haar los te laten.”
    Tilburg