Artwork Roadburn
Volledig scherm
Artwork Roadburn © Collectie Roadburn

Eerste namen voor festival Roadburn: twee curatoren, drie compositie-opdrachten

TILBURG - De eerste namen voor Roadburn 2020 zijn bekend. Het internationale muziekfestival bij 013 en de Spoorzone is van 16 tot en met 19 april.  Deze keer gaan niet één, maar twee curatoren aan het werk: singer-songwriter Emma Ruth Rundle en producer James Kent, beter bekend onder zijn artiestennaam Perturbator. De laatste maakt ook een speciaal gecomponeerd muziekstuk voor Roadburn, samen met Johannes Persson (Cult of Luna). 

De curatoren werken onafhankelijk van elkaar en presenteren hun eigen visie op Roadburn. Singer-songwriter Emma Ruth Rundle maakte al indruk met twee sets vorig jaar op Roadburn en met haar solo-set in 2017. Haar gecureerde programma gaat ‘The Gilded Cage’ heten. De tweede curator, James Kent, heeft zijn wortels in de metalwereld en werkt die invloed uit in zijn dark synth music.

Compositie opdrachten

Net zoals voorgaande jaren heeft Roadburn ook dit jaar weer artiesten gevraagd om speciaal voor het festival muziek te componeren. Curator James Kent (Perturbator) werkt voor zijn compositie samen met Johannes Persson van post-metalband Cult Of Luna.

Jo Quail was al op het podium van Roadburn 2019 te vinden ter begeleiding van Mono, At The Gates en Myrkur. Als celliste die graag de donkere en rauwe grenzen van de muziek verkent, gaat ze op Roadburn een stuk componeren dat klassieke muziek en post-metal bij elkaar brengt met de titel ‘The Cartographer’. Hierbij krijgt ze hulp van het New Trombone Collective uit Rotterdam.

Loodzwaar

Het duo Vile Creature slaat voor de commissieopdracht de handen ineen met Bismuth. Onder de naam ‘A Hymn Of Loss And Hope’ is een loodzwaar werk te verwachten.

Julie Christmas

Singer-songwriter Julie Christmas speelt een exclusieve set op Roadburn 2020, begeleidt door Johannes Persson (Cult of Luna) en Laura Pleasants (Kylesa). Op Roadburn presenteert ze een dwarsdoorsnede van haar werk, aangevuld met nieuw materiaal.

Het artwork (ontwerp van de posters, etc.) van Roadburn 2020 komt van de hand van de Nederlandse designer Douwe Dijkstra.