Volledig scherm
Vanuit de lucht zijn de werkzaamheden aan achtbaan Max & Moritz in de Efteling goed te zien. © Airpro Waalwijk

Efteling bouwt aan nieuwe familie-achtbaan Max & Moritz op plek gesloopte Bob

KAATSHEUVEL - Het gat tussen de bomen dat de legendarische Bob achterliet, wordt door de Efteling snel weer opgevuld. Al voor het laatste ritje van de bobslee op 1 september, werd begonnen met de voorbereidingen voor de dubbele familie-achtbaan Max & Moritz. 

De nieuwe attractie is speciaal voor kinderen tussen de 4 en 10 jaar oud en moet komend voorjaar klaar zijn, want dan staat de opening gepland. 

Kosten 15 miljoen

De traditionele Zwitserse stijl van de Bobbaan blijft grotendeels behouden, wel wordt het stationsgebouw groter. De nieuwe achtbaan kost 15 miljoen euro en wordt geleverd door de Duitse fabrikant Mack Rides. 

Vanuit de lucht zijn de bouwwerkzaamheden op het bouwterrein tussen het Spookslot en PandaDroom goed te zien. De aannemer is momenteel bezig met het storten van de funderingen. 

Twee kwajongens

Max & Moritz zijn twee kwajongens die voorkomen in een Duits beeldgedicht uit 1865. Samen halen ze vele streken uit en maken ze hun dorp onveilig tot ergernis van de bewoners.

  1. Rondleiding op de crisisopvang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    Rondlei­ding op de crisisop­vang: ‘Verward? Nee hoor, dat ben ik helemaal niet’

    HALSTEREN - Het is vijf uur en eigenlijk zit onze rondleiding bij de crisisopvang van GGZ WNB er wel zo’n beetje op als plots een nieuwe cliënt binnenkomt met de ambulance, vergezeld door politie-agenten. Een jonge man die stemmen hoort en thuis door het lint is gegaan. ,,Wij hebben geen plek, misschien Emergis of Breburg?”, vraagt Claire de Vries zich hardop af tijdens het overleg met de psychiater voordat ze de man gaan beoordelen.