De Efteling zou de poorten zaterdag openen voor maximaal 8.000 bezoekers. Bezoekers konden alleen naar binnen als ze een negatieve coronatest laten zien.
Volledig scherm
De Efteling zou de poorten zaterdag openen voor maximaal 8.000 bezoekers. Bezoekers konden alleen naar binnen als ze een negatieve coronatest laten zien. © ANP

Efteling gaat zaterdag niet open voor testevenement: ‘Hoe ga ik dat nou weer aan mijn zoontje vertellen?’

KAATSHEUVEL - De Efteling gaat zaterdag niet open voor het testevenement van Fieldlab. Er hebben zich 4.000 belangstellenden aangemeld, terwijl was gerekend op 8.000 en dat aantal is te weinig om gedegen onderzoek te doen. 

  1. Rutte respecteert afgelasten 538-feest; zorgen bij hoofd-IC om Efteling-proef met 8.000 bezoekers

    Rutte respec­teert afgelasten 538-feest; zorgen bij hoofd-IC om Efteling-proef met 8.000 bezoekers

    BREDA - Minister Hugo de Jonge vindt niet dat het kabinet de maatschappelijke impact van een feest voor 10.000 mensen als dat van Radio 538 in Breda heeft onderschat. Dat zei hij dinsdagavond tijdens de persconferentie. Hij probeerde uit te leggen dat dergelijke Fieldlabs-proeven, zoals die bij de Efteling aankomende zaterdag met 8.000 mensen, wel degelijk nut hebben voor verdere opening van de horeca. Hoofd-IC van het Jeroen Bosch Ziekenhuis denkt daar anders over.