Volledig scherm
PREMIUM
Beeld van de Dutch Design Week 2018. © Tim Geurtjens

Elk jaar spelen wij blabla-bingo op de Dutch Design Week. Nee, geef mij dan maar Kaapstad of Circolo

COLUMNTraditie. Dat is het. De Dutch Design Week. Ieder jaar gaan we half oktober een paar dagen naar Eindhoven. Waar we dan steevast de blabla-bingo spelen: met welke gewichtige woorden proberen de designers nu weer hun ontwerpen op te poetsen? 

Nergens zie je een ding dat eenvoudigweg ‘spannend’, ‘bijzonder’ of ‘vernieuwend’ is. Altijd weer zijn het ‘ensembles van elementen die in dialoog zijn met elkaar en met de ruimte, waardoor de kijker als het ware gedwongen wordt de ondefinieerbare onderlinge verbintenis te verbreken of er juist deel van te worden.’ Of iets van die strekking.

  1. Een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan met alleen maar slachtoffers
    PREMIUM

    Een verkeersru­zie op de Lage Witsiebaan met alleen maar slachtof­fers

    BREDA/TILBURG - Heeft het zin om mensen aan te spreken op hun rijgedrag? De partijen die vanwege een verkeersruzie op de Lage Witsiebaan in Tilburg voor de politierechter verschijnen, weten inmiddels beter. Daar is de scheidslijn tussen slachtoffers en daders niet te trekken. Een van de verdachten is nog zo overstuur dat ze het niet op kon brengen om te komen. Het slachtoffer laat zich bijstaan door Slachtofferhulp.