Volop concentratie bij Team 6 tijdens het spel Het Geheim van Suijs tijdens het buurtfeest
Volledig scherm
Volop concentratie bij Team 6 tijdens het spel Het Geheim van Suijs tijdens het buurtfeest © Rudolf Robben

Escaperoom tijdens buurtfeest in Tilburg: met de hele straat op zoek naar het Geheim van Suijs

TILBURG - Bewoners van de Burgemeester Suijsstraat in Tilburg hadden zaterdag hun jaarlijkse buurtfeest. Met springkussen voor de kids en escaperoom voor de oudere bewoners.

Maar wie aan een ruimte denkt waar de 80 aanwezigen in opgesloten worden en via opdrachten er uit moeten komen, heeft het mis. ,,We hebben een spel gemaakt dat een afgeleide is van de vragen en opdrachten die je in een escape room krijgt. Het team dat alle vragen en opdrachten goed heeft, komt achter het Geheim van Suijs", vertelt mede-organisator Marcel Koenders. De bewoners worden al bij het eten ingedeeld in tien groepen van circa acht personen. ,,Ik kende niet alle teamgenoten, maar nu dus wel." vertelt Femke. Een tafel verder zitten Peter, Maartje en Karin te wachten op wat komen gaat. Zij kenden elkaar niet echt (,,ja, van zien") en zitten bij elkaar in Team 2. Karin: ,,Ik heb geen idee wat ik moet verwachten." Peter en Maartje hopen vooral op meer teamleden: ,,We zijn maar met vier." 

Opdrachten

Elk team krijgt een envelop met opdrachten en drie kistjes met elk twee sloten. Door de opdrachten goed te doen, kan een slot geopend worden en volgt weer een aanwijzing. Bij Team 6 worden de taken meteen al verdeeld. De één begint aan de puzzel, de ander zoekt de kentekens van buurtbewoners op en de volgende aan de rekensom hoeveel dagen het geleden is dat Suijs burgemeester van Tilburg werd. ,,Ik denk dat een taakverdeling moet, want anders red je het niet in een uur." zegt Jeroen terwijl hij met teamgenoot Ruud op een electriciteitskastje op zoek gaat naar een cijfer. Team 6 heeft dan ook al snel enkele sloten open, terwijl andere teams net de eerste open hebben. Volgens Koenders gaat het niet om het winnen. ,,Als ze alle opdrachten goed doen, vinden ze een kluis. Daarin zit natuurlijk een beloning voor het team, maar ook een boodschap van burgemeester Suijs: geniet van het leven, zeker als je met elkaar in één straat woont."

Bianca en Nathalie zoeken de auto's bij de kentekens, één van de opdrachten tijdens het buurtfeest
Volledig scherm
Bianca en Nathalie zoeken de auto's bij de kentekens, één van de opdrachten tijdens het buurtfeest © Rudolf Robben
De Burgemeester Suijsstraat in Tilburg had zaterdag buurtfeest met voor de ouderen een escape room-achtig spel
Volledig scherm
De Burgemeester Suijsstraat in Tilburg had zaterdag buurtfeest met voor de ouderen een escape room-achtig spel © Rudolf Robben