Volledig scherm
Evelyne Klerx © Jan van Eijndhoven / Beeld Werkt

Evelyne Klerkx-Waijers krijgt Solidariteitsprijs van GroenLinks in Tilburg

TILBURG - Evelyne Klerkx-Waijers, initiatiefneemster en coördinator van Tante Pollewop, heeft van GroenLinks de Tilburgse Solidariteitsprijs gekregen. Met haar boetiek Tante Pollewop biedt Klerkx tweedehands dames- en kinderkleding aan voor mensen met een kleine portemonnee.

Het geld dat overblijft van de verkoop van de tweedehandskleding gaat naar de stichting Elimu Mount Elgon in Kenia. Klerkx deelt ook cadeaubonnen uit onder Tilburgse gezinnen die in armoede leven. Volgens GroenLinks zorgt de Tilburgse op die manier al 12,5 jaar voor een duurzame kringloop van kleding in de stad én levert zij een grote bijdrage aan de ontwikkeling van solidariteit in onze stad en in Kenia.

Quote

Door haar aanpak zorgt Evelyne ervoor dat het taboe op kringloop wordt opgeheven

‘Door haar aanpak zorgt Evelyne ervoor dat het taboe op kringloop wordt opgeheven en dat kringloop een vanzelfsprekenheid wordt, ook voor feestelijke momenten', aldus de juryleden over Tante Pollewop, dat gevestigd is aan de Molenstraat in Tilburg.

De jaarlijkse Solidariteitsprijs van GroenLinks, die dit jaar voor de 23ste keer werd uitgereikt, bestaat uit een oorkonde en een bedrag van 200 euro.