Volledig scherm
stockadr rechtbank rechter rechtspraak justitie rechtszaak vrouwe justitia uitspraak vonnis eis © ThinkStock

Even afsnijden, dacht de motorrijder. Vervolgens reed hij een kind aan

BREDA - De 46-jarige Tilburger Willem de L. dacht op zijn motor even af te snijden over een fietspad. ,,Anders moest ik helemaal omrijden. Op het verbindingsweggetje tussen de Stoeterijstraat en de Dolomietenlaan in Tilburg reed hij”daardoor op 18 april 2018 een meisje van zes aan, die daarbij gewond raakte.

,,Ik heb haar niet gezien”, zei hij dinsdag tegen de rechters in Breda. Het uitzicht zou zijn belemmerd door de bosschages. Behalve een gebroken arm en een gehavend been, zou het meisje ook hersenletsel hebben overgehouden aan het ongeval. Ze moest onder meer opnieuw leren zwemmen. 

36 of 37 per uur

Behalve dat De L. ergens reed waar hij niet mocht rijden, reed hij ook te hard. 36 of 37 per uur, bekende hij, terwijl in het gebied 30 het maximum is. Voor officier van justitie Emi Verhoeven-Ivankovic betekent het dat de man schuldig is het toebrengen van lichamelijk letsel door aanmerkelijk onvoorzichtig en onoplettend rijden. Ze eiste 1500 euro boete en een rijverbod van zes maanden.

Volgens zijn advocaat Pieter van de Kerkhof is niet zeker dat de man te hard reed en zou de man daarom geen schuld hebben aan het ongeluk. Volgens de raadsman is er hooguit sprake van het veroorzaken van gevaar op de weg. 

Amfetaminelabs

De L. was zeer geëmotioneerd over het ongeval. Spijt van zijn handelen was overduidelijk. Hij heeft zijn motorscooter ook verkocht omdat hij bang was om er nog op te rijden. Voor de straf zal de man waarschijnlijk niet bang zijn. Hij zit momenteel vast omdat hij laborant zou zijn geweest in grote amfetaminelabs in Rijen, Baarle-Nassau en Zevennaar (Gld). De rechtbank doet 19 november uitspraak.

 1. ‘Deze stad zit nooit bij de pakken neer, dus ook niet bij de witte pakken’
  PREMIUM
  Column

  ‘Deze stad zit nooit bij de pakken neer, dus ook niet bij de witte pakken’

  Schrikkeldag. Dat is het vandaag. Een geluk bij een ongeluk. Elke dag is meegenomen. Ieder etmaal helpt. Want we moeten uitzieken. Een virusje wegwerken. Over drie weken willen we geen coronakiem meer zien. Dan horen we namelijk met z’n honderdduizenden in de binnenstad te staan. Om alsnog naar d’n Opstoet te kijken. Hopelijk is tegen die tijd de besmettelijke storm weer gaan liggen. Of dat gaat lukken? Niemand die het weet. De burgemeester niet, de microbioloog niet, en de GGD al helemáál niet, concludeerde ik na de persconferentie.
 2. Alsof één schrikkelkind binnen de familie niet genoeg is: dubbelfeest voor Tilburgse zussen
  PREMIUM

  Alsof één schrikkel­kind binnen de familie niet genoeg is: dubbel­feest voor Tilburgse zussen

  TILBURG - De Tilburgse zussen Carla (56) en Marga (52) Ter Voort vieren vandaag samen hun 'schrikkelverjaardag'. ,,We vinden het zelf ook nog steeds bijzonder, zeker als we dan écht jarig zijn'', zegt Marga Ter Voort, die op 29 februari 1968 werd geboren. ,,Toen ik ouder werd kreeg ik pas echt in de gaten dat het toch wel een dingetje is'', vult haar vier jaar oudere zus Carla (van 29 februari 1964) aan. ,,Dan legden mensen uit dat ik in een bepaald jaar eigenlijk niet écht jarig was.''