Factorium komt voort uit de dans- en muziekschool in Tilburg. Vorig jaar werd nog gevierd dat het muziekonderwijs in Tilburg en omgeving 150 jaar bestaat.
Volledig scherm
PREMIUM
Factorium komt voort uit de dans- en muziekschool in Tilburg. Vorig jaar werd nog gevierd dat het muziekonderwijs in Tilburg en omgeving 150 jaar bestaat. © Jostijn Ligtvoet

Factorium vangt klappen op bij bezuinigingen op cultuur in Goirle

GOIRLE - Drie culturele instellingen in Goirle moeten drie ton bezuinigen. Bij een hoofdelijke verdeling van de kortingen zouden alle partijen omvallen. Geen theater meer, geen bieb meer. Dans- en Muziekschool Factorium trekt zich nu terug.

Factorium is de grote verliezer bij de bezuinigingen op cultuur in Goirle. De muziek-, en dansschool in die gemeente verandert in een cultuureducatieschool met zelfstandig werkende docenten en kunstenaars. Daardoor komen alle kortingen op cultuur op het bordje terecht van Factorium en de docenten die daar werkzaam zijn. Naar alle waarschijnlijkheid zullen de lessen duurder worden.

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”