Volledig scherm
© ANP XTRA

Geld voor Week van het Geld in Goirle

GOIRLE - Stichting Jong krijgt van de gemeente Goirle 3.200 euro voor de organisatie van de Week van het Geld. Dat is een project op basisscholen in Goirle om scholieren te leren verantwoord met geld om te gaan.De Week van het Geld is voor de vierde keer, van 23 tot 27 maart, en bedoeld voor leerlingen van groep 8. ,,Het project is preventief van aard, bedoeld om niet met schuldsanering in aanraking te komen", aldus wethouder Marijo Immink. 

De Goirlese stichting Jong krijgt ook nog eens een bedrag van 11.440 euro voor jongeren in het dorp die tussen wal en schip dreigen te geraken. De stichting had daarvoor subsidie aangevraagd. Die werd geweigerd, maar B. en W. komen daar op terug. Door personele wisseling moest de stichting zes maanden op een besluit wachten. Dat verdient niet de schoonheidsprijs, zegt wethouder Piet Poos. De stichting had in die periode al een tweede beroepskracht aan het werk gezet om jongeren te begeleiden. De aanvulling is eenmalig, zo besloten B en W. 

Het college besloot ook om het Natuurmuseum in Tilburg met 8.000 te subsidiëren zodat basisscholen uit Goirle daar terecht kunnen. B en W wilde in eerste instantie deze subsidie wegbezuinigen, maar nadat de raad een motie aannam om dat terug te draaien is de subsidie alsnog verstrekt. In 2018 brachten bijna 900 scholieren uit Goirle een bezoek aan het Natuurmuseum. 

  1. WeerZien: zangers en vaandeldrager Heikes Mannenkoor

    WeerZien: zangers en vaandeldra­ger Heikes Mannenkoor

    Eerst even een correctie. De foto van vorige week was gemaakt op het Tilburgse Radiopleintje, zo werd gedacht. Klopt niet! Het Radiopleintje ligt weliswaar op een steenworp afstand, maar de foto is gemaakt op de Oude Markt. ,,Rechts zit nu Anvers en op de achtergrond zie je de spullen van George van Delft. Ondertussen is daar nu een zaak waar vlaaien verkocht worden. Als Gerard Coolen (op de foto, red.) op zou kijken, zou hij de Heikese kerk kunnen bewonderen", schrijft Marcel van den Hurk, net als George van Delft een van de oprichters van de Kruikenmarkt.