Volledig scherm
Logo GGD Hart voor Brabant © GGD

GGD vertrekt uit Kindcentrum Berkel-Enschot, extra ruimte voor Caecilia-school

BERKEL-ENSCHOT - De GGD vertrekt over amper vier weken uit het Kindcentrum in Berkel-Enschot. Basisschool Sint Caecilia, die ook in het gebouw zit, heeft de ruimte nodig voor extra kleuterklassen.

De GGD was huurder in het Kindcentrum sinds het betrekken van het nieuwe pand, zo'n zeven jaar geleden. In het pand zitten ook basisschool Caecilia en kinderopvang De Kleine Wereld. ,,De huur is per 1 juli opgezegd door de school", weet Marlies van Andel van de GGD Hart voor Brabant.

De twee lokalen die door het vertrek vrijkomen, zijn nodig voor kantoorruimte maar vooral voor extra kleuterklassen: dat worden er zes. ,,Zo gauw de GGD er uit is, beginnen we aan een herinrichting die voor begin van het schooljaar klaar is", aldus Gerard Strien van scholenorganisatie Tangent. De GGD heeft verschillende locaties bekeken, maar gekozen voor een locatie aan de Berkelseweg, naast basisschool Berkeloo. Dat pand staat nu leeg. ,,Om het voor ons geschikt te maken, zal er verbouwd moeten worden. Dat redden we niet meer voor 1 juli. In de tussentijd zullen we uitwijken naar Udenhout."

Volledig scherm
Per 1 juli vertrekt de GGD Hart voor Brabant uit het Kindcentrum in Berkel-Enschot naar een andere locatie © Rudolf Robben
Volledig scherm
Na de zomer neemt de GGD intrek in dit pand in Berkel-Enschot, met op de achtergrond basisschool Berkeloo © Rudolf Robben