Gio Cruz heeft op ludieke wijze geld op gehaald voor cheeta's. De 9-jongen ging in een uur zo veel mogelijk rondjes fietsen over de wandelpaden in Safaripark Beekse Bergen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gio Cruz heeft op ludieke wijze geld op gehaald voor cheeta's. De 9-jongen ging in een uur zo veel mogelijk rondjes fietsen over de wandelpaden in Safaripark Beekse Bergen. © Safaripark Beekse Bergen

Gio (9) fietst héél veel rondjes door safaripark Beekse Bergen om cheeta's te redden: ‘Voor geld in de strijd met de slechteriken’

VIDEODe 9-jarige Gio Cruz fietste een uur lang op zijn rood-zwarte fietsje door Safaripark Beekse Bergen, om geld in te zamelen voor cheeta’s. Zijn sponsortocht voor de bedreigde dieren ging kriskras langs rode panda's giraffen en chimpansees. ,,Kinderen die zó veel passie voor dieren hebben, moet je waarderen.”

  1. Aantal coronapatiënten in Brabantse ziekenhuizen in acht dagen ruim verdubbeld: ‘Waakzaamheid is geboden’
    PREMIUM
    UPDATE

    Aantal coronapa­tiën­ten in Brabantse ziekenhui­zen in acht dagen ruim verdubbeld: ‘Waakzaam­heid is geboden’

    TILBURG - Het aantal patiënten met Covid-19 in Brabantse ziekenhuizen is in iets meer dan een week tijd ruim verdubbeld. Ze bezetten zondag 35 bedden, acht dagen geleden waren dat er nog 16. ,,Waakzaamheid en alertheid is geboden”, zegt Bart Berden, voorzitter van het Regionaal Overleg Acute Zorg (Roaz). De tien Brabantse ziekenhuizen werken daarin samen.