Charlie Obihara en Dorian Maarse laten onder de naam 'de.olifantenluisteraar' op Instagram met tekeningen en dialogen zien hoe onbewust racisme in de praktijk werkt.
Volledig scherm
PREMIUM
Charlie Obihara en Dorian Maarse laten onder de naam 'de.olifantenluisteraar' op Instagram met tekeningen en dialogen zien hoe onbewust racisme in de praktijk werkt. © Hein Eikenaar

Goirles echtpaar deelt ervaringen op Instagram: ‘Onbewust racisme is er dagelijks en overal’

TILBURG - Onbewust racisme is als de olifant in de kamer, zeggen Charlie Obihara en Dorian Maarse. Een groot probleem, waar mensen liever niet over praten. Op Instagram delen ze hun ervaringen, zonder met het vingertje te wijzen.

  1. Tilburgse Bryan overspoeld met lovende reacties na ontvangen van emotionele brief over overleden vader

    Tilburgse Bryan overspoeld met lovende reacties na ontvangen van emotionele brief over overleden vader

    TILBURG - De Tilburgse Bryan Vreijsen heeft zeven jaar na het overlijden van zijn vader een bijzondere brief ontvangen. Afkomstig van een vrouw, bij wie zijn vader jaren geleden als klusser hielp tijdens een verhuizing. Ze moest hem nog geld betalen, maar vanwege zijn snelle overlijden door asbestkanker is dat er nooit van gekomen. En dus krijgt zoon Bryan het nu alsnog. Niet alleen de Tilburger is geëmotioneerd door die boodschap, ook op social media wordt er met veel lof gereageerd op de sympathieke actie.