Volledig scherm
Een deel van bosgebied Gorp bij Hilvarenbeek is tijdens de Kindervakantieweek omgetoverd tot sprookjesbos. © BD

Gorp bij Hilvarenbeek verandert in sprookjesbos tijdens Kindervakantieweek

VIDEOHILVARENBEEK - Joggers die deze week hun rondje lopen over de trimbaan bij Hilvarenbeek moeten niet raar opkijken als ze plotseling een kabouter achter een boom vandaan zien komen. Vanwege de jaarlijkse Kindervakantieweek is een deel van bosgebied Gorp namelijk omgetoverd tot een heus sprookjesbos. 

Elke dag verzamelen de 350 kinderen en 80 begeleiders van de Kindervakantieweek zich bij voetbalclub Hilvaria om daarna in een lange stoet richting Gorp te fietsen. Daar hebben de kinderen hun kabouterkamp opgezet, tussen tientallen grote paddenstoelen. ,,We zijn vooral lekker buiten aan het spelen”, zegt Teun Vonk van de organisatie. ,,Maandag hebben we coördinatenspelletjes en sprookjesmonopoly gespeeld en we zijn nu een stormbaan aan het bouwen.”

Maar het is niet alleen maar pais en vree in het sprookjesbos. Een paar gemene piraten probeert namelijk het feest te verpesten. Het is aan de kinderen om dat samen met een paar kabouters te voorkomen. ,,We hebben ieder jaar een ander thema”, zegt Vonk. ,,Dit jaar is dat het sprookjesthema.”

Woensdagavond zijn ook de ouders uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in het sprookjesbos. Als ze dat tenminste durven. De Kindervakantieweek duurt nog tot en met vrijdag.

Volledig scherm
In het sprookjesbos is een paddenstoelenkamp gecreëerd. © BD
Volledig scherm
Een deel van bosgebied Gorp bij Hilvarenbeek is tijdens de Kindervakantieweek omgetoverd tot sprookjesbos. © BD
 1. Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open
  Video

  Ongeval met bus met tientallen kinderen op snelweg bij Oirschot, A58 Tilburg - Eindhoven na uren weer open

  OIRSCHOT - Op de A58 bij Oirschot is woensdagmiddag rond 16.45 uur een ongeval gebeurd met een bus met 70 inzittenden. Het gaat om 54 Belgische kinderen van 6 tot 12 jaar, 15 begeleiders en hun chauffeur. Bij het ongeluk waren ook vier personenauto's betrokken. Een inzittende van één van de vier zat bekneld en is door de brandweer bevrijd. De weg was urenlang dicht. Pas rond 21.00 uur ging de vluchtstrook open voor verkeer, nog eens anderhalf uur later de rest van de weg.
 2. Muziekpodium Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  Muziekpodi­um Paradox af en toe ook een Stand-up Comedy Café

  TILBURG - Paradox heeft een goede naam als muziekpodium, stand-up comedian Raymon Hofkens wil de zaal nu ook gaan gebruiken als podium voor comedyshows. ,,Paradox is een intieme zaal, publiek kun je bijna aanraken, ook mensen achter in de zaal.” Hij vergelijkt de sfeer bij Paradox met die van comedycafé Toomler in Amsterdam. Vorig jaar organiseerde hij bij Paradox al een besloten comedy-avond in opdracht van een studentenvereniging