Grote brand verwoest pand Lealti Geveltechniek in Middelbeers

VideoMIDDELBEERS - Maandagochtend is er een grote brand uitgebroken bij Lealti Geveltechniek in Middelbeers. De brand aan de Industrieweg verwoestte het pand van Lealti volledig.

Er waren maandagochtend bijna 15 medewerkers aanwezig in het pand, toen zij de brand ontdekten. De medewerkers probeerden de brand zelf te blussen met twee brandblussers, maar hadden al snel in de gaten dat dat niet ging werken. Alle medewerkers hebben daarna het pand verlaten en de brandweer gebeld.

Het industriepand stond volledig in brand. De brandweer kwam met meerdere eenheden, in totaal met 40 tot 50 brandweerlieden, ter plaatse. ,,We zijn met vier bluseenheden, twee hoogwerkers, twee watertanks en logistieke ondersteuners ter plaatse", liet een woordvoerder van de brandweer weten.  

Naastgelegen woning

De brandweer liet het pand volledig uitbranden. Omdat Lealti is gelegen op een klein industrieterrein, werd de woning naast het brandende pand nat gehouden door de brandweer. Zo werd voorkomen dat de vlammen over kunnen slaan naar de naastgelegen woning. Ook werd het industrieterrein tijdelijk afgezet.

Hoe de brand is ontstaan, is nog niet bekend. De brandweerwoordvoerder liet weten dat er geen gewonden zijn gevallen. Eigenaar Martijn Raes vermoedt dat de brand is ontstaan door kortsluiting.

Rond 10.40 uur kreeg de brandweer de brand onder controle. Er is nog geen sein brand meester gegeven, maar de zwarte rook is verdwenen. Van het pand van Lealti was rond 12.00 uur alleen nog een rokend, smeulend geraamte over. 

 De rookontwikkeling was maandagochtend vanaf verschillende plaatsen te zien. Zo was de rook te volgen vanaf de TU/e, de A58 en Eindhoven Airport. De brandweer heeft een NL-Alert gestuurd naar omwonenden en adviseerde buurtbewoners om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie uit te zetten.

Volledig scherm
Brand bij Lealti in Middelbeers. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand bij Lealti in Middelbeers. © Bert Jansen
Volledig scherm
Brand bij Lealti in Middelbeers/ © Bert Jansen
Volledig scherm
De rookontwikkeling in Middelbeers is goed te zien vanaf Eindhoven Airport. © Bart-Jan van Rooij/ED