Volledig scherm
PREMIUM
Guilherm Miotto © Collectie Guilherm Miotto/by RB

Guilherme Miotto gebruikt prijs van 60.000 euro voor dans met jongeren in Tilburg Noord

TILBURG - De Tilburgse choreograaf Guilherme Miotto won maandag een podiumprijs van 60.000 euro. Hij gaat het geld gebruiken om dans met jongeren uit Tilburg Noord verder vorm te geven.

Hij was opgelucht, een zware last viel van zijn schouders. De Tilburgse choreograaf Guilherme Miotto (39) won maandagavond de Gieskes-Strijbis Podiumprijs, een bedrag van 60.000 euro. Dat geldbedrag gaat hij volledig investeren in Corpo Máquina. Deze organisatie werkt vanuit Tilburg-Noord en maakt daar voorstellingen met getrainde dansers én onervaren dansers, vaak zijn dat jongeren uit de wijk. Zo werkte hij met straatvoetballer Nasser El Jackson, met Somalische jongeren uit Noord en met ex-gedetineerden.

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.