Volledig scherm
2019-02-07 21:09:24 AMSTERDAM - Guus Meeuwis op de rode loper van de 100% NL Awards, de publieksprijs voor de beste muziek van Nederland. ANP KIPPA MMP MISCHA SCHOEMAKER © ANP Kippa

Guus Meeuwis verslaat Borsato en Waylon en wordt beste zanger van het jaar

TILBURG - Tilburger Guus Meeuwis is de beste zanger van Nederland en Maan mag zich de beste zangeres van ons land noemen. De twee artiesten kregen de publieksprijzen donderdagavond tijdens de uitreiking van de 100% NL Awards show in The Box in Amsterdam.

Nielson viel in de prijzen met zijn album Diamant waar de hits als IJskoud en Doen durven of de waarheid op staan. André Hazes is met zijn optreden tijdens André Hazes in Ahoy winnaar van een 100% NL Award Live act van het Jaar. Ilse DeLange werd al eerder bekroond met een 100% NL Oeuvre Award.

Davina Michelle was de grote winnares van de avond, zij scoorde de hit van het jaar met haar single Duurt te lang. Ook heeft mag zij zich talent van het jaar noemen. BLØF werd uitgeroepen tot band van het jaar en hun hit-nummer Zoutelande kreeg de prijs voor Meest gedraaide track van het jaar.

  1. Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    Betogers leggen vliegveld Barcelona plat: ‘We konden niet eens in de buurt komen’

    TILBURG/BEGUR - De uitspraak van het Spaanse Hooggerechtshof leidde maandag tot hevige protesten in Spanje. Betogers hebben de wegen naar het Internationale vliegveld El Prat in Barcelona platgelegd en inmiddels zijn duizenden betogers onderweg naar het het Madrileense vliegveld Barajas-Adolfo Suárez om hetzelfde te doen. Boy Hulsteijn wilde na een reünie met zijn Brabantse familie aan de Costa Brava maandagavond terug naar Amsterdam, maar dit werd hem onmogelijk gemaakt. ,,We dachten dat het wel mee zou vallen, maar de hele pleuris is ontketend.”