De beschadigde auto na het ongeval op de Schouwburgring in 2017.
Volledig scherm
De beschadigde auto na het ongeval op de Schouwburgring in 2017. © Toby de Kort/De Kort Media

Half jaar cel voor doodrijden vrouw op Schouwburgring Tilburg

BREDA/TILBURG - De 21-jarige Kamil G. heeft dinsdag zes maanden cel gekregen omdat hij in hoge mate schuldig is aan het ongeluk op de Schouwburgring waarbij hij op 21 november 2017 een vrouw aanreed die met haar fiets aan de hand aan het oversteken was.

Behalve de straf krijgt G. een rijverbod van twee jaar. G. jakkerde veel te hard over de cityring, waar op dat moment vanwege werkzaamheden een maximumsnelheid gold van 30 kilometer per uur. G. zou gemiddeld ruim 68 kilometer per uur hebben gereden.

De Tilburger had zelf nog aangekaart dat de bordjes dat je maar 30 mocht rijden er nog niet hingen op het moment van het ongeluk. De rechtbank deed dat af als onzin; uit de foto's op de plaats van het ongeval, bleek dat de bordjes er al hingen. 

Blanco strafblad

Tegen de man was een halfjaar onvoorwaardelijk cel geëist. De rechtbank legde een deel van die straf voorwaardelijk op, omdat de verdachte nog heel jong is, een blanco strafblad heeft en omdat het ongeluk al bijna twee jaar gelden is gebeurd. 

Voor een taakstraf was echter geen ruimte, oordeelde de rechter: ,,Meneer reed veel harder dan toegestaan. Hij heeft bovendien gedurende lange tijd onvoldoende zicht gehouden op de rijweg. De verkeersborden vroegen om het aanpassen van het rijgedrag, maar daar hield verdachte geen rekening mee, met zeer ernstige gevolgen.''