Volledig scherm
Deelnemers aan de 2e G Golf Open bij Prise d’Eau (2018) © G-Golf Prise d'Eau

Handicap én beperking: G-golf vaste waarde bij Prise d’Eau in Tilburg

TILBURG - Wie golft, heeft een handicap. Hoe lager het cijfer, hoe beter. Bij G-golf komt er nog een tandje bij. Daar moeten golfers behalve een handicap ook een beperking van zich af slaan. 

Op de baan van Prise d’Eau aan de Gilzerbaan in Tilburg heeft een tiental G-golfers sinds 2015 een vaste plek gekregen. Zaterdag houden ze er hun 3e Prise d’Eau G-golf Open

De dag bestaat uit twee delen: skills (korte en lange put, pitch, chip en swing) en de wedstrijd individueel stableford punten. Die speelt zich af op een 9-holes Par 3 baan. Professional Max Albertus, die al twee keer aan de KLM Open heeft meegedaan, komt helpen als vrijwilliger.

Tips van Joost Luiten

Dit voorjaar kregen de Tilburgse G-golfers nog tips van dé Nederlandse golfcrack Joost Luiten. Zijn vriendin Melanie-Jane is vaste vrijwilliger bij de G-golf Open, maar dit jaar is ze verhinderd.

De G-golfers van Prise d’Eau zijn de afgelopen jaren ook van de partij geweest op de Special Olympics, waar tal van G-sporters tegen elkaar uitkomen.

Volgens de clubleiding is golf, met zijn prikkelarme omgeving, bij uitstek geschikt voor mensen met een verstandelijke beperking, zoals het Syndroom van Down, Autisme, NAH en ADD. 

Volledig scherm
G-Golfer in actie © G-Golf Prise d'Eau
  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.