Bashar Abdallah (27) was een van de statushouders die op het asielzoekerscentrum van Oisterwijk lang op een woning moest wachten, totdat een gezin uit Schijndel hem woonruimte bood.
Volledig scherm
PREMIUM
Bashar Abdallah (27) was een van de statushouders die op het asielzoekerscentrum van Oisterwijk lang op een woning moest wachten, totdat een gezin uit Schijndel hem woonruimte bood. © Dolph Cantrijn

Hart van Brabant ligt aardig op stoom met huisvesten van vluchtelingen: alleen Hilvarenbeek blijft ver achter

TILBURG - Tilburg en omliggende gemeenten lukt het aardig om genoeg woningen te vinden voor asielzoekers die hun status hebben gekregen. Alleen Hilvarenbeek blijft ver achter, al moeten ook Dongen en Goirle nog een tandje bijschakelen.

  1. In de bres voor de dakloze en bijstandsmoeder: Eindhoven en Helmond hebben interesse in sociale plannen van Tilburg?
    PREMIUM

    In de bres voor de dakloze en bijstands­moe­der: Eindhoven en Helmond hebben interesse in sociale plannen van Tilburg?

    TILBURG - Of je nou in de bijstand zit, dakloos raakt of je land bent ontvlucht: je kan maar beter in Tilburg aankloppen. Voor zo’n beetje alle kwetsbare doelgroepen lijkt de stad de laatste maanden net wat harder te lopen dan de rest van de regio. Waar komt dat vandaan? ,,Tilburg is altijd een gewone-mensen-stad gebleven.” Steden als Eindhoven en Helmond kijken er met grote interesse naar.