Volledig scherm
,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. © Beeld Werkt

Havenbeeld: Ganzenleger

Woe 12 juni: Het is een prachtig gezicht natuurlijk: het ‘ganzenleger’ dat sinds een paar weken neer is gestreken in de Tilburgse Piushaven. Hoe ze door de buurt marcheren, al gakkend over het water trekken. Maar ja, er kleeft ook een nadeel aan. Het leger laat machtig veel poep achter, merken ze in de buurt.

De ganzen zijn een paar weken geleden aan komen vliegen. ,,Het zijn geloof ik twee groepen, zo'n dertig ganzen in totaal”, vertelt schipper John La Haye. ,,Een koddig gezicht.” La Haye vindt het ‘troeteldieren’, maar maakt zich wel zorgen. ,,Ik zie dat ze worden gevoerd met brood. Dat is niet zo'n goed idee, brood is slecht voor ze en het trekt ratten aan. Dat zou ik de mensen toch wel willen ontraden.”

Gastblogger Jonas Kocx legde eerder al uit waarom de eenden geen brood mogen. 

Ook een Straatbeeld? Mail naar b.vermeer@bd.nl, of mention @BDStadsgezicht op Twitter

  1. Happy times en drugs, het valt niet altijd samen
    PREMIUM
    COLUMN PLAATS DELICT

    Happy times en drugs, het valt niet altijd samen

    Het Trimbos-Instituut publiceerde maandag een onderzoek dat buitengewoon slecht nieuws bevatte voor iedereen die pleit voor het legaliseren van xtc en andere partydrugs. Steeds meer Nederlanders belanden na drugsgebruik in het ziekenhuis, zo luidde de belangrijkste conclusie van de Monitor Drugsincidenten. In het rapport is exact te lezen hoe het komt dat een groeiend aantal drugsgebruikers op de afdeling Spoedeisende Hulp terecht komt. De xtc-pillen worden sterker, het tripmiddel ketamine (dat ook gebruikt wordt voor het verdoven van paarden) is bezig aan een opmars en het gebruik van ghb is niet te stuiten.