Bij onbemand tankstation Swing 'Happy Hour' in Berkel-Enschot hangt aan elke pomp een desinfecterend middel voor de klanten.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij onbemand tankstation Swing 'Happy Hour' in Berkel-Enschot hangt aan elke pomp een desinfecterend middel voor de klanten. © Pix4Profs / Joris Buijs

Het is stil bij het tankstation, behalve voor sigaretten

TILBURG - Veel auto’s staan stil nu een groot deel van het land vanwege corona thuiswerkt, en dat is te merken bij het tankstation. Pomphouders in de regio Tilburg zien hun inkomsten een kwart tot de helft dalen. Opvallend: de verkoop van sigaretten bij de tankstations vertoont wél een lichte stijging.

Swing ‘Happy Hours’, zo heet het onbemande tankstations aan de Kerkstraat in Berkel-Enschot, maar voor directeur Pieter Bogaers van de Swing-formule zijn dit geen vrolijke tijden. Sinds het begin van de coronacrisis zag hij de omzet van zijn stations flink dalen. ,,In maart was het 25 tot 50 procent minder, en in die maand waren er nog twee weken waarin de maatregelen nog niet golden. Dan kun je ongeveer nagaan wat het deze maand gaat worden.”