,,We houden met de huidige vorm op, alle merken gaan eruit”, vertelt Meijboom die in december met pensioen gaat. ,,Het is een weloverwogen keuze.”
Volledig scherm
PREMIUM
,,We houden met de huidige vorm op, alle merken gaan eruit”, vertelt Meijboom die in december met pensioen gaat. ,,Het is een weloverwogen keuze.” © Bas Vermeer

Het Zingende Nijlpaard slankt fors af: ‘Ons tijdperk is voorbij’

TILBURG - Zoals Ron Meijboom 37 jaar geleden met zijn speelgoedwinkel Het Zingende Nijlpaard begon, eindigt hij. ‘Verloren van de internetbedrijven’, zegt hij, maar verbitterd is de winkelier allerminst. Meijboom gaat weer zelf speelgoed maken en verkopen. ,,Een hobbyproject.”

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.