Nieuwbouw in Hilvarenbeek, hier het project Hof Zuiderbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Nieuwbouw in Hilvarenbeek, hier het project Hof Zuiderbeek. © BD

Hilvarenbeek maakt schifting bouwplannen, maar initiatiefnemers kunnen nog niet vooruit

HILVARENBEEK - Het college van Hilvarenbeek is nog altijd niet overtuigd van de verruimde mogelijkheden om nieuwe woningen te bouwen. Dit ondanks herhaaldelijke toezeggingen vanuit de provincie dat er geen sprake meer is van een quotum. Initiatiefnemers met bouwplannen worden andermaal om geduld gevraagd.

De terughoudendheid van het college blijkt uit een brief die verstuurd is aan zo’n 35 initiatiefnemers. Daarin wordt aangegeven dat de gemeente duidelijkheid probeert te verkrijgen op de vraag of er inderdaad extra ruimte is voor woningbouw. Het is inmiddels twee jaar geleden dat gedeputeerde Erik van Merrienboer een bezoek bracht aan Hilvarenbeek om antwoord te geven op diezelfde vraag. ,,Ruim baan voor inbreiding in de dorpskernen”, was zijn antwoord.

  1. Als je niet in je eentje een monumentale villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er
    PREMIUM

    Als je niet in je eentje een monumenta­le villa kan kopen, neem je toch een deel? In Tilburg ligt die kans er

    TILBURG - Stel: je kickt op marmeren vloeren en schouwen. Je wordt warm van kozijnen met rijke kuiven en meerkleurig gedecoreerde deuren. Friezen langs het plafond met grotesken en dolfijnen en lambrisering met guirlandes maken je dolenthousiast. Kortom, barok is helemaal je ding. Hollen dan naar Koningshoeven, de straat in Tilburg waar de villa te koop staat die dat allemaal heeft.