Volledig scherm
Enthousiaste bezoekers tijdens de laatste editie van Woo Hah. © Pix4Profs/Edwin Wiekens

Hilvarenbeek wil volgend jaar ander verkeersplan zien voor WOO HAH!

HILVARENBEEK - Mocht hiphopfestival WOO HAH! volgend jaar willen terugkeren bij de Beekse Bergen, dan zal de organisatie met een ander verkeers- en vervoersplan moeten komen. Dat heeft de gemeente Hilvarenbeek aangegeven naar aanleiding van verkeersproblemen rond de laatste editie van het festival in juli.

Op vrijdag 12 juli, de eerste dag van het WOO HAH!, ontstond er op de wegen rond het festivalterrein een verkeerschaos doordat een groot deel van de bezoekers gelijktijdig per auto bij de Beekse Bergen arriveerde. Volgens de fractie Gemeenschapslijst zou dat op sommige plekken zelfs voor een onveilige situatie hebben gezorgd. De partij vroeg opheldering aan het college over de verkeersproblemen.

In een reactie op de vragen beaamt de gemeente dat er vrijdag op de toegangswegen tussen Tilburg en Hilvarenbeek ernstige verkeersproblemen ontstonden. Volgens de gemeente was er echter vier keer per dag overleg met de hulpdiensten en zou de bereikbaarheid voor ambulance en/of brandweer niet in gevaar zijn gekomen.

BKS en Decibel als voorbeeld

Een evaluatie van het festival met organiserende partijen Mojo en 013 moet nog plaatsvinden, maar de gemeente geeft nu al aan dat de instroom van bezoekers van WOO HAH! bij een eventuele volgende editie op een andere manier geregeld moet worden. WOO HAH! zou daarbij het verkeers- en vervoersplan van Best Kept Secret en Decibel Outdoor als voorbeeld kunnen nemen. ‘Deze evenementen zijn al vaker op de locatie Beekse Bergen georganiseerd en de ervaring leert dat de verkeerssituatie bij deze festivals beter onder controle is’, zo schrijft de gemeente als antwoord op de vragen van Gemeenschapslijst.

WOO HAH! werd dit jaar voor de tweede keer op de Beekse Bergen gehouden. Het driedaagse festival trekt zo'n 37.000 bezoekers. 

  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.