Marijn Dupont van European Hockey Group is bezig met de aanleg van het logo van Hockey Club Berkel Enschot in het nieuwe 'skill'-veldje
Volledig scherm
Marijn Dupont van European Hockey Group is bezig met de aanleg van het logo van Hockey Club Berkel Enschot in het nieuwe 'skill'-veldje © Rudolf Robben

Hockeyclub Berkel-Enschot klaar voor de toekomst met vier nieuwe velden

BERKEL-ENSCHOT - Met de aanleg van vier nieuwe velden, verlichting en een camerasysteem is hockeyclub Berkel-Enschot klaar voor de toekomst.

,,In april kregen we groen licht van de leden”, vertelt vice-voorzitter Michiel Schröder. ,,En net voor de zomerstop zijn we begonnen.” Na een zomer hard werken wordt op 24 augustus het vernieuwde complex van de hockeyclub officieel geopend. Er liggen dan vier wedstrijdvelden, een mini-trainingsveld, een keeperstrainingsveld en het meest bijzondere veld: een skill-veld. Daar is de club het meest trots op. ,,We zijn de vijfde club in Nederland met zo’n veld”, weet Henk Hoppenbrouwers.

Technieken

,,Het is een veld waarop jeugdspelers technieken kunnen oefenen.” legt Schröder uit. Het veldje, 23 bij 8 meter, is voor de helft een speelveldje en voor de helft ingericht met acht vakken met daarop witte figuren. Aan de rand van het veld komen borden waarop staat welke oefening bij welk figuur gedaan kan worden ,,En we hebben gekozen voor onze clubkleuren: een rood veld met blauwe vakken.”

Na de afronding buiten staat in de winterstop nog de renovatie van de uit 1978 daterende kleedkamers gepland. ,,Die gaan we verduurzamen met betere verwarming, isolatie en dergelijke.” 

Flink bedrag

Met de aanpassingen buiten en de verbouwing is ruim een miljoen euro gemoeid. Het merendeel daarvan is afkomstig van de gemeente. Schröder: ,,Flinke bedragen voor een club, maar we zijn dan wel klaar voor de toekomst en onze ambitie om verder te groeien.”