Volledig scherm
De binnentuin van de 58 huurwoningen boven winkelcentrum Koningsoord. © Bart van Hattem

Huurders boven winkelcentrum Koningsoord:
‘wat is de binnentuin mooi geworden’

BERKEL-ENSCHOT - ‘Wat is de binnentuin mooi geworden!'. Het was een van de meest gehoorde opmerkingen van de eerste huurders van appartementen boven het nieuwe winkelcentrum Koningsoord in Berkel Enschot. 

Woningbouwvereniging Tiwos heeft aan de bewoners van de 58 woningen de sleutels uitgereikt. Dat zijn vooral senioren maar ook enkele samenwonende jongeren. De tuin op hoogte biedt daarom niet een speelplekje voor (klein)kinderen, maar ook verschillende zitjes.  

Tiwos bood bewoners van eensgezinswoningen in Berkel-Enschot de mogelijkheid door te stromen. ,,Soms konden mensen daar de trap niet meer op en sliepen ze al lange tijd beneden", zegt woonmakelaar Tessa Jansen van Tiwos. Vijf huishoudens maakten van het aanbod gebruik gelijkvloers te gaan wonen. De nieuwe appartementen zitten letterlijk bovenop de bibliotheek, winkels en andere voorzieningen. 

Winkels begin volgend jaar open

Ontwikkelaar Heijmans verwacht het gehele winkelcentrum eind dit jaar op te leveren. Vervolgens hebben winkeliers nog even nodig om die ook aan te kleden en in te richten. De bouw ging eind vorig jaar van start.