De zaal in het nieuwe tijdelijke theater van Theater aan de Parade  in de Meierijhal op het Brabanthallencomplex in Den Bosch. Foto Libéma
Volledig scherm
PREMIUM
De zaal in het nieuwe tijdelijke theater van Theater aan de Parade in de Meierijhal op het Brabanthallencomplex in Den Bosch. Foto Libéma © Theater aan de Parade/Libéma

Huurverlaging en arbeidstijdverkorting moeten cultuursector redden

CoronavirusTILBURG/DEN BOSCH - Nog eens acht weken extra verplichte rust voor de kunstensector. Met huurverlaging en arbeidstijdverkorting proberen instellingen en makers de kosten te drukken. Maar is het genoeg om te overleven?

Druk telefonisch en video-overleg in de cultuursector dinsdag. Groot en klein, iedereen is geraakt door het besluit van het kabinet om vanwege het coronavirus alle bijeenkomsten tot 1 juni te verbieden. Musea en theater en andere culturele instellingen blijven dicht, festivals en evenementen zijn afgelast. Instellingen lopen een kwart van haar jaaromzet mis. 

  1. Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtakker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemdheid
    PREMIUM

    Edwin Janssens (81) uit Biest-Houtak­ker ontwaakte in Chili uit coma en werd zo nationale beroemd­heid

    BIEST-HOUTAKKER/TILBURG - Besmet raken met het coronavirus aan de ­andere kant van de oceaan, op een smalle, harde brancard in een privévliegtuig terugkeren naar huis en in Chili uitgroeien tot een nationale bekendheid. Het overkwam de 81-jarige Edwin Janssens uit Biest-Houtakker, maar heel veel weet hij er zelf niet meer van. Twintig dagen lag hij in coma. ,,Het voelde alsof ik een halfuur lag te pitten.”