Carnavalsoptocht Diessen anno 2019: de kruimels maken er een opgeruimde optocht van.
Volledig scherm
Carnavalsoptocht Diessen anno 2019: de kruimels maken er een opgeruimde optocht van. © Beeld Werkt

In Diessen hopen ze op een ‘Vijf Kernen Optocht’: Esbeek doet 22 maart niet mee

DIESSEN - Anders dan de Pezerikken in Hilvarenbeek kiezen de Stopnaolden ervoor om op 22 maart alsnog een carnavalsoptocht door de straten te laten trekken. ,,En wat ons betreft wordt het niet alleen een feestje voor Diessen", laat voorzitter Jos de Laat weten.

Een optocht waarin alle zes de kernen van de gemeente zijn vertegenwoordigd, zit er echter niet in. ,,Esbeek heeft ons al meteen laten weten geen behoefte te hebben aan een nieuwe datum. Ze hebben daar op zaterdag hun optocht al gehad.”

Traditiegetrouw stelen de Esbeekse wagens op zondag in Hilvarenbeek ook de show, maar dat stond het weer dit jaar niet toe. ,,Meteen na carnaval breken ze in Esbeek al de wagens af", weet De Laat. ,,En dat wilden ze dit jaar niet veranderen. Jammer.”

De Laat zegt wel te kunnen rekenen op deelnemers uit Baarschot en Haghorst. In die laatste plaats is de optocht op carnavalszaterdag ook gewoon doorgegaan. De volgende dag in Diessen meedoen, zat er echter niet in.  

Quote

Wij gaan in er in elk geval voor

Jos de Laat (Stopnaolden)

Ook Biest-Houtakker heeft op zaterdag een optocht gehad. De Laat hoopt dat de Biest net als Haghorst 22 maart in Diessen op herhaling wil gaan, maar vooral ook dat Hilvarenbeek op die zondag van Halfvasten van de partij is.

Massaal enthousiasme

,,Wij gaan in er in elk geval voor”, aldus De Laat. Doorslaggevend was het enthousiasme onder de Diessense deelnemers. ,,Ze gaven massaal aan dat we een nieuwe optocht moesten gaan plannen.”