Dorpsstraat in Oisterwijk is voor Spanjaarden nog veel te druk
Volledig scherm
Dorpsstraat in Oisterwijk is voor Spanjaarden nog veel te druk © Ap Chakur

In Madrid snappen ze niet dat mensen nog over de Dorpsstraat in Oisterwijk wandelen

OISTERWIJK - Om nu te zeggen dat het stervensdruk is in de Dorpsstraat van Oisterwijk: nee. Toch krijgt een Madrileen als Adrián Martínez een hartverzakking als hem een foto onder ogen komt van wandelende Oisterwijkers in een lentezonnetje. 

‘Is very important the people stay in home', luidt de oproep die hij daaraan koppelt. ‘The situation in Madrid is crazy. Please, in all cities....no go out!!!’

Quote

Alsof het een mooie lentedag is

Ap Chakur

Ook zijn Facebook-vriend Ap Chakur, die in Oisterwijk woont, meent dat wij de ernst van deze situatie totaal niet begrijpen. ,,Alsof het een mooie lentedag is. Gemeenschappelijk belang boven eigen behoefte is helaas nog ver te zoeken. Word er zo verdrietig van.”

Quote

Van buiten­lucht is nog nooit iemand doodgegaan

Nelleke van Wijk

Maar dat geldt niet voor iedereen. ,,Van buitenlucht is nog nooit iemand doodgegaan, zegt mijn moeder altijd!", reageert Nelleke van Wijk, oud-griffier van de gemeenteraad van Oisterwijk.

Karin Verhoeven-Schilders is het daarmee eens: ,,Volgens mij is het nu toch écht duidelijk een stuk rustiger op straat. Je ziet amper auto’s, voetgangers of fietsers in de wijk. Bovendien, iémand zal een keer een boodschapje moeten doen, zeker wanneer je zelf niet ziek bent en eventueel de wel besmette huishoudens een handje wilt helpen.”