Inzittenden van door agent beschoten auto in Tilburg nog steeds spoorloos

video | updateTILBURG - Een agent heeft zaterdagavond rond 20.30  uur in de Fraterstraat in Tilburg op de banden van een auto geschoten nadat de bestuurder van de auto op hem was ingereden. De inzittenden van het voertuig zijn nog steeds spoorloos, meldt de politie zondagochtend. 

Rond 20.30 uur kwamen agenten af op een melding van een mogelijk steekincident aan de Gasthuisring. Toen zij door de wijk reden op zoek naar een mogelijke dader, zagen zij een verdachte auto in de Fraterstraat en besloten deze te controleren.

Het mogelijke steekincident bleek een onderlinge ruzie te zijn. Daarvoor werd niemand aangehouden.

Oliespoor

In de auto zaten twee mannen. Een van hen rende meteen weg toen de agenten op hen af kwamen. De bestuurder van de auto besloot om weg te rijden, en reed tegen de politieauto aan en recht op de agent af. De agent zou hierop twee keer geschoten hebben om de auto tot stoppen te manen. Dit lukte echter niet, en de bestuurder wist in zijn auto te ontkomen. De agent kon tijdig opzij springen en raakte niet gewond.

Omdat de auto een oliespoor achterliet, kon hij rond 21.00 uur getraceerd worden in de nabijgelegen Dudokhof. De bestuurder en de passagier zijn nog voortvluchtig. Het onderzoek naar de zaak is nog in volle gang.

Volledig scherm
De auto is na een zoekactie van de politie in de buurt aangetroffen © De Kort Media / Toby de Kort
Volledig scherm
Agent schiet op auto in Tilburg nadat bestuurder op hem in is gereden © De Kort Media / Toby de Kort
Volledig scherm
Agent schiet op auto in Tilburg nadat bestuurder op hem in is gereden © De Kort Media / Toby de Kort
  1. Zorgaanbieder Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedeclareerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorderen
    PREMIUM

    Zorgaanbie­der Blue-Care leverde minder zorg dan werd gedecla­reerd, Tilburg en Goirle gaan half miljoen terugvorde­ren

    TILBURG - Zorgaanbieder Blue-Care, een stichting voor begeleid wonen in Tilburg en Goirle, heeft jarenlang veel minder zorg aan cliënten geleverd dan er werd gedeclareerd. Cliënten kregen ook niet de begeleiding die zij volgens hun indicatie nodig hadden. Daarnaast was de administratie niet op orde. Dat blijkt uit onderzoek van de gemeenten Tilburg en Goirle en de GGD.