Achter de draaitafel staan ze zij aan zij, al schelen ze vier decennia. Vera Meulendijks en Kees Bril, vrijdagavond treden ze voor het eerst samen op.
Volledig scherm
PREMIUM
Achter de draaitafel staan ze zij aan zij, al schelen ze vier decennia. Vera Meulendijks en Kees Bril, vrijdagavond treden ze voor het eerst samen op. © © Jan van Eijndhoven

Jaartje of veertig verschil tussen Tilburgs dj-duo, bijna dezelfde smaak: ‘Kees draait iets moderner’

Do 27 feb: De één is 66, de ander 26. De liefde voor muziek overbrugt de ‘kloof’ van veertig jaar met gemak. Kees Bril en Vera Meulendijks staan samen achter de draaitafel. ,,Kees draait modernere muziek dan ik.”

Quote

Al zullen ze dat dan wel aan Vera toeschrij­ven

Kees Bril

Mocht er straks tijdens hun eerste optreden een recent, elektronisch nummer klinken, dan is dat eerder van de hand van Kees Bril (66) dan Vera Meulendijks (26).

,,Al zullen ze dat dan wel aan Vera toeschrijven”, zegt Bril. De twee dj‘en back to back, om beurten. Achter de draaitafel staan ze zij aan zij, al schelen ze vier decennia.

Maar waar Bril bijvoorbeeld ‘helemaal maf’ is van Daft Punk, graaft Vera wat dieper in de tijd. Wat ze draait? Voor de vuist weg noemt ze liedjes als It Takes Two (Marvin Gaye en Kim West, 1965) en Bam Bam van Sister Nancy (1982). ,,Ik spring van de hak op de tak, alles door elkaar. Ongeveer van de jaren ‘50 tot en met de jaren ‘90. Als ik oudere platen draai, krijg ik wel eens de vraag: waarom draai je dit? Hoezo ken jij dit?”