Jonge gedumpte varkentjes Wim en Frank gevangen in Berkel-Enschot

BERKEL-ENSCHOT - Twee jonge varkentjes hebben zeker een week lang het buitengebied van Berkel-Enschot onveilig gemaakt. Deze maandagochtend zijn ze gevangen en met de dierenambulance naar de opvang voor niet-huisdieren in Ravenstein gebracht. 

De twee jonge varkentjes, Wim en Frank genaamd,  werden vorige week maandag voor het eerst gespot. ,,Ze scholen elke avond onder iemands voordeurverkapping en de bewoners vonden het maar rotbeesten, die daar staan te rillen en voor de deur poepen”, meldt Kim Pattiruhu. 

Volledig scherm
De varkentjes konden de verleiding van de bench niet weerstaan. © Kim Pattiruhu

Volgens haar betreft het waarschijnlijk gedumpte varkentjes. Ze zijn niet meer dan een paar maanden oud.  Beide dieren hechten waarde aan elkaar en raakten in paniek als buurtbewoners ze probeerden te splitsen of te vangen. 

Bench met eten en dekens

Na een belletje van de hobbyvarkenvereniging plaatste Pattiruhu, wellicht bekend als eigenaar van huisvarken Francis Bacon,  zondagavond een grote bench met eten en dekens, in de hoop Wim en Frank te vangen. Dit lukte wonderwel. De ochtend later werden beide varkentjes in goede gezondheid aangetroffen in de bench. 

De hobbyvarkenvereniging zoekt nu naar een nieuw huis voor Wim en Frank. Hier gaat wel altijd een goede screening aan vooraf. Pattiruhu spreekt uit ervaring: ,,Zulke beestjes hebben veel zorg nodig.”