In diverse gemeenten bestaat al zoiets als een jeugdlintje. In juli kreeg bijvoorbeeld de tienjarige Quinty Verhoeven uit Sprang-Capelle het Waalwijkse jeugdlintje uit handen van burgemeester Sacha Ausems en wethouder Dilek Odabasi.
Volledig scherm
In diverse gemeenten bestaat al zoiets als een jeugdlintje. In juli kreeg bijvoorbeeld de tienjarige Quinty Verhoeven uit Sprang-Capelle het Waalwijkse jeugdlintje uit handen van burgemeester Sacha Ausems en wethouder Dilek Odabasi. © Pix4Profs / Jan Stads

Jonge mensen maken straks kans op een jeugdlintje in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK - De kinderraad in Hilvarenbeek gaat samen met het college van B en W aan de slag om een jeugdlintje in het leven te roepen. Kinderen en jongeren die iets bijzonders voor hun omgeving hebben gedaan, maken kans op deze variant van de koninklijke onderscheiding. 

  1. Op klaarlichte dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtoffer’
    PREMIUM

    Op klaarlich­te dag verdwijnt de kluis uit De Spaarbank en eindigt in de auto van Petru: ‘Ik ben hier het slachtof­fer’

    TILBURG/BREDA - Pas in de avond komt het personeel van stadscafé De Spaarbank erachter dat de kluis is gestolen. Op een klaarlichte dag in juni is iemand daarmee naar buiten gelopen. Dat die uiteindelijk in de auto van Petru B. in Rotterdam ligt, komt omdat de verdachte die heeft gevonden. ,,Ik ben vals beschuldigd, ik ben hier het slachtoffer”, vertelt B. tegen de politierechter in Breda.