In een transportleiding tussen Rotterdam en Venlo was bij Udenhout een lekkage ontstaan.
Volledig scherm
In een transportleiding tussen Rotterdam en Venlo was bij Udenhout een lekkage ontstaan. © Toby de Kort - De Kort Media

Kerosine in Udenhoutse grond na lek in olieleiding: ‘De vervuilde grond is direct afgevoerd’

UDENHOUT - Volgens Dick Hosman valt de opgelopen milieuschade in Udenhout mee. In de ondergrondse olietransportleiding ontstond woensdagavond een lekkage, waarna er kerosine in de grond terecht kwam. ,,De vervuilde grond is inmiddels afgevoerd", laat Hosman, managing director Rotterdam-Rijn Pijpleidingsmaatschappij (RPP), weten.

 1. Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruidenmengsels
  PREMIUM

  Silk Road in Tilburg heeft passie voor zinderende kruiden­meng­sels

  TILBURG - De zijderoute is de benaming voor een eeuwenoud netwerk van handelsroutes tussen het oude China en het Romeinse rijk. Naast zijde werden er onder andere ook diamanten, vruchten, thee en specerijen vervoerd. Niet alleen werd er handel uitgewisseld maar ook kennis van verschillende culturen en culinaire verscheidenheid. Bij restaurant Silk Road aan de Heuvelring in Tilburg worden allerhande gerechten uit de zijderoute geserveerd. Score: 7,8.
 2. Twee gewonden bij incidenten na Willem II-FC Utrecht, politie en club doen onderzoek
  Update

  Twee gewonden bij incidenten na Willem II-FC Utrecht, politie en club doen onderzoek

  TILBURG - Bij meerdere incidenten na de wedstrijd tussen Willem II en FC Utrecht zijn zondagmiddag twee supporters gewond geraakt. Dat meldt de politie. Na het duel werden in het Koning Willem II-stadion voorwerpen over en weer gegooid tussen thuissupporters en fans in het uitvak. Ook werd een supporter van de Tilburgse club geslagen en geschopt op het veld, is te zien op filmbeelden. De politie en Willem II doen onderzoek naar de incidenten.