Kijkje achter de schermen bij nieuwe Eftelingattractie Fabula

VIDEOKAATSHEUVEL - De nieuwe Eftelingattractie Fabula gaat komende week open voor het publiek. De vervanger van de PandaDroom is 2 december al te bezoeken door abonnementhouders. Vanaf 6 december kan iedereen Fabula zien.

In de 4D-film Fabula wordt het verhaal verteld van de knorrige beer en de dappere eekhoorn. Ook Klaas Vaak heeft een rol in de animatie. In een nieuwe video die de Efteling vrijdag heeft gepubliceerd leggen de makers van Fabula uit hoe de 4D-film tot stand is gekomen. Zo vertelt ontwerper Jeroen Verheij hoe de karakters zijn bedacht en hoe is geprobeerd het ‘echte’ Efteling-gevoel te creëren. Componist René Merkelbach beschrijft hoe de muziek is ontstaan die in Fabula wordt gebruikt en projectleider Jacco Ophorst legt uit waarom de PandaDroom aan vernieuwing toe was. De makers van Fabula zeggen vooral benieuwd te zijn naar de reactie van het publiek.

Fabula is gemaakt door de Britse studio Aardman, bekend van Wallace & Gromit. De film is volgens de Efteling geschikt voor alle leeftijden. Met de komst van de nieuwe attractie zijn ook het naastgelegen restaurant en de souvenirs vernieuwd. 

Volledig scherm
De eekhoorn uit Fabula. © Efteling