Een van de 583 matches die worden gesloten op Beursvloer Tilburg
Volledig scherm
Een van de 583 matches die worden gesloten op Beursvloer Tilburg © ContourdeTwern

Kosteloos onderhandelen op Beursvloer Tilburg, vanaf volgend jaar ook digitaal

TILBURG- De 14e editie van Beursvloer Tilburg, de grootste beursvloer van Nederland, leverde 583 matches op. Tussen de 350 en 400 personen uit het bedrijfsleven, stichtingen of goede doelen kwamen naar het Koning Willem II Stadion om een kosteloze ruildeal te sluiten voor spullen en diensten. Vanaf volgend jaar wordt  daarnaast een digitale beursvloer gelanceerd, waar partijen uit dezelfde sector ruildiensten aanbieden.

Bekir Atman, werkzaam voor de Rabobank en vrijwilliger als 'hoekman’ tijdens Beursvloer Tilburg, draagt zijn steentje bij. ,,Ik hoorde een gehandicapte jongen vragen of hij ergens een eigen bankrekening kan openen. Meteen liep ik naar hem toe en beloofde ik hem een rekening voor hem te openen. Zonder dat ik er iets voor terug wil, kan ik toch iets aanbieden voor een goed doel. Dat is het leuke aan deze beursvloer, vind ik”, vertelt Atman. Alle andere partijen handelen onder het mom van ‘voor wat, hoort wat’. 

Ook voorzitter van Tilburg Sportgala, Edgar Verkooijen geniet van de beursvloer. Verkooijen ruilde onder andere VIP-kaarten voor het Tilburgs Sportgala tegen een laptop. ,,Ik heb nu drie matches met uiteenlopende bedrijven. Het levert ons niet alleen wat op, maar het is ook een goede mogelijkheid tot netwerken en contacten onderhouden.” 

Albert Rusch is projectleider van de Beursvloer Tilburg, het ‘grootste project’ van organisatie ContourdeTwern: ,,Dit jaar is een derde van de partijen nieuw. In twee uur tijd bereiken we met de matches een waarde van ongeveer één miljoen euro omgerekend. Daarmee hebben we een behoorlijke impact in goede doelen in de regio.”

Quote

Uiteinde­lijk bleek dat die mensen meer dan vierdui­zend euro per persoon terugkre­gen van de Belasting­dienst

Albert Rusch, Projectleider ContourdeTwern

Zo is in het verleden ruim 200.000 euro opgehaald voor mensen met een beperking of die eenzaam zijn, omdat ze een match maakten met een accountantskantoor. ,,De accountants boden, in ruil voor een taart, aan om de ongeveer vijftig formulieren in te vullen. Uiteindelijk bleek dat die mensen meer dan vierduizend euro per persoon terugkregen van de Belastingdienst”, blikt Rusch terug op een van de meest opvallende matches van de afgelopen edities. 

Digitale beursvloer

In samenwerking met CompX ontwikkelt projectleider Rusch een digitale beursvloer, waar één week per kwartaal een bepaald thema wordt aangeboden. ,,Dat zijn vaak de onderbelichte categorieën, die extra publiciteit krijgen via het platform.” De digitale beursvloer gaat vanaf komend jaar van start, naast de 'stenen beursvloer’. Die staat weer gepland op 6 oktober 2020.