Van Der Plas met de Young Classical Talent Award.
Volledig scherm
Van Der Plas met de Young Classical Talent Award. © Young Classical Talent Award

Kris van Der Plas uit Tilburg wint Young Classical Talent Award 2021

TILBURG - Tilburger Kris van der Plas heeft donderdagavond de Young Classical Talent Award 2021 gewonnen. De 19-jarige pianist won de talentenjacht in de Concertzaal in Tilburg. 

 1. Eindelijk weer EK kijken in de kroeg: overal staan de lichten voor Oranje op groen, behalve in Tilburg
  PREMIUM

  Eindelijk weer EK kijken in de kroeg: overal staan de lichten voor Oranje op groen, behalve in Tilburg

  TILBURG - Terwijl kroegbazen in Goirle, Hilvarenbeek, Loon op Zand en Oisterwijk de oranje slingers ophangen en de televisies klaarzetten, weten ze in Tilburg nog niet waar ze aan toe zijn. Zondag kan men bijna overal in de regio weer EK-duels bij de horeca kijken, ‘de mensen zijn blij dat ze weer mogen’. Maar het Tilburgse stadsbestuur maakt vrijdagmiddag pas bekend wat er mag.
 1. Zorgen over begroting van Hilvarenbeek én over vervuilde geluidswal bij Doelakkers
  PREMIUM

  Zorgen over begroting van Hilvaren­beek én over vervuilde geluidswal bij Doelakkers

  HILVARENBEEK - Een voorjaarsnota om depressief van te worden, Hilvarenbeek stevent af op een faillissement en de bodem van de schatkist is in zicht. Er zijn grote zorgen over de financiële positie van de gemeente Hilvarenbeek, zo werd dinsdagavond duidelijk in een commissievergadering. ,,Als we geen goede afspraken kunnen maken met een nieuw kabinet, dan moeten we taken teruggeven of opschorten", stelt burgemeester Evert Weys voor.
 2. Eindelijk weer samen muziek maken met het seniorenorkest, ‘allemaal blije gezichten vandaag’
  PREMIUM

  Eindelijk weer samen muziek maken met het seniorenor­kest, ‘allemaal blije gezichten vandaag’

  HILVARENBEEK - Volgende week mag het Regionaal Senioren Orkest Midden-Brabant weer samen in cultureel centrum Elckerlyc repeteren, maar zolang konden de leden niet wachten. Ze namen het Hertog Jan Plein in Hilvarenbeek woensdag in gebruik voor de eerste repetitie sinds oktober vorig jaar. ,,Allemaal blije gezichten. Het is fantastisch dat we weer samen muziek kunnen maken", vindt secretaris Marijke van Uden.